Post Reply 
Že zelo dolgo se mi poraja želja (nisem prepričan, če je to pravi podforum)
Author Message
Immoral Wombat Offline
bottom tier
*

Posts: 12
Joined: Sep 2013
Post: #1
Že zelo dolgo se mi poraja želja (nisem prepričan, če je to pravi podforum)
Pozdrav vsem, ki to berete!

Na tem forumu sem prijavljen že kar nekaj časa, toda moja aktivnost je bila vseskozi zelo nizka oz. praktično enaka nič. Sprašujem se kje naj sploh začnem?

Najprej bi rad napisal samo kaka dva stavka o sebi in svojih začetkih s pretepačinami. Star sem (že) 25 let, svoj prvi stik s FG sem dobil pred leti, sploh se ne spomnim natančno kdaj, vem pa, da sem takrat še obiskoval osnovno šolo. Seveda so bile za nas igre takrat igrice, sam si nisem nikdar lastil konzole, zato tudi praktično ni bilo nekih velikih šans, da bi postal zelo zagret za pretepačine. No kakorkoli, sosed mi je v tistem času na PC nalagal dosti piratskih iger, med njimi se je nekoč znašel tudi Mortal Kombat 4 (Ne držite me za besedo, ampak mislim, da je bil to prvi MK, ki je ob izidu bil na voljo tudi za PC). Moram priznati, da se mi je zdel špil takrat izredno težek, pa tudi ravno posvetil se mu nisem najbolj. Mi je pa ta Mortal-kombatovska estetika, skupaj z vso krvjo in fatalityji ostala zelo močno zasidrana v spominu, čeprav se naslednje pretepačine nisem niti dotaknil vsaj nadaljnih 10 let.

Moj naslednji in, če lahko tako rečem, usodni stik sem dobil morda pred kakim letom, ko sem na Steamu za male pare na znižanju kupil t.i. Mortal Kombat komplete edition, kar ne pomeni nič drugega kot MK9 z vsemi dlc-ji za PC. Dejstvo je namreč, da je moja edina igralna platforma še vedno PC, ki je sicer zelo zmogljiv in dosti močnejši od katerekoli konzole na trgu, toda vse vemo, da mi to na žalost ne pomaga kaj dosti, saj v žanru pretepačin še vedno ni ravno najboljše zastopan. Naj na tem mestu še povem, da s prijatelji večkrat igramo na konzolni način (kar na kavču). To je sila enostavno, saj imam računalnik povezan s TV-jem kar preko HDMI kabla, vklopim steam big picture, imam usb podaljške, in izkušnja je praktično enaka če ne celo boljša kot pri konzoli.

No pa gremo nazaj k moji ljubezni do Mortal Kombata. Nekdo na tem forumu je nekoč rekel, da ima Mortal kombat neko privlačnost, ki se ji nekateri pač ne morej(m)o upreti, čeprav v tehničnem smislu nikakor ne blesti. S tem se popolnoma strinjam, čeprav ne v celoti. Menim namreč, da zadnji kombat, torej devetka, če ne že blesti, pa ima popolnoma zadostno globino in je tudi dvolj uravnotežena igra. Da je ta igra zanič, lahko trdi samo nekdo, ki o njej nima pojma, oziroma si za njo ni vzel dovolj časa. Vsekakor je dejstvo, da je zadnji MK nek hibrib med 2d in 3d pretepačinami, zato ima tudi neke svojstvene mehanike, ki jih skoraj ni moč zaslediti kje drugje. Sam si upam trditi, da nikakor niso optimalne, toda po drugi strani so specifične in popolnoma logične, če si jih pripravljen razumeti in se pač sprijazniti, da to ni SF, ni Tekken in tudi nič drugega. To je Mortal kombat in pika, je svoja lastna igra, ki se podreja svojih principom, kar pa še zdaleč ne pomeni, da so ti principi slabi ali neuporabni.

Na žalost je stanje v Sloveniji in tudi na tem forumu tako, da se za NRS igre ne zanima skoraj nihče, kar pomeni, da je človek, kot sem sam postavljen v težko situacijo. Prišel sem namreč do točke, ko mi ni dovolj igrati grozno slab online mode, ki je obenem največja zamera tej sicer odlični igri. Ima namreč grozno slab "netcode", kar je za pretepačino še posebno usodno, saj vsi vemo, da so tukaj "frames" pač izredno važno in je zato igranje v groznem "lagu" praktično nemogoče. Moja želja pa je postala, da bi igro lahko igram na nekoliko višjem nivoju, kar enostavno pomeni, da bi postal v njej vsaj soliden in da bi se lahko kosal z drugimi enako mislečimi v udobju domačega kavča ali pa tudi na kakšnem turnirju. Menim, da to na žalost očitno ne bo mogoče brez vaše pomoči, saj nimam nobenega enako mislečega prijatelja ali znanca, ki bi bil pripravljen v igro vložiti nekaj več truda od samo občasnega "nadrkavanja gumbov". To me precej iritira in jezi, saj zelo uživam ob spremljanju in gledanju ameriške scene, turnirjev in najboljših igralcev, ki v igri blestijo in takrat lahko igranje postane pravi užitek.

Kaj je torej moj namen? Moj namen je nič drugega, kot (z odobravanjem administratorjev), na tem forumu ustvariti nek podforum, kjer bi se ljudje pogovarjali in pa predvsem igrali, se družili, torej vse kot počnete ste počeli že do zdaj, le da bi igrali tudi NRS igre. V mislim sem za zdaj imel samo Mortal kombat in Injustice, želim pa si tudi Killer instincta, ki pa je po mojem vedenju za zdaj na žalost zastopan samo na xboxu. K temu projektu ne vabim samo zagrizenih ljubiteljev teh iger, ker bi v tem primeru najbrž spet ostal sam :-). Sem vabim prav vsakogar, ki po kakem čudežu še vedno vsaj občasno zažene MK, Injustice ali morda celo Killer instinct.

Moja največja želja sicer je, da bi se z tistimi, ki bi bili zainteresirani, dobivali vsaj enkrat tedensko (morda čez vikend). Npr. enkrat pri meni, drugič pri kom drugem in trenirali. Predvsem trenirali, kajti sam se ne štejem med nobene vrhunske igralce, toda imam željo postati boljši. To pa le težko uresničim, če ne morem z nikomer vaditi. Vsi vemo, da so komboti najbolj enostavni, najtežje se je naučiti pravim reakcij kot so npr. AA, AtA, raznorazni pravilni timingi, footsies in tako dalje. Menim, da se je teh stvari možno dobro naučiti samo v primeru, če imaš poleg sebe prijatelja oz. znanca, ki je pripravljem s tabo te stvari povaditi in si izmenjati izkušnje.

Vprašanje za na konec seveda je: Ali bi bil kdo pripravljen sodelovati? Naslednje leto bi naj izšel tudi Mortal kombat X, česar se ljubitelji močno veselimo. Sam si lastim MK, Injustice in pa Ultra street fighter 4. Priznam da do zdaj zaradi pomanjkanja časa drugih dveh iger nisem še niti zagnal, preveč dela imam že s samim MK-jem, saj sem nagnjen k precejšnji natančnosti in bi rad najprej izkoristil kar največji potencial ene igre, preden se premaknem k drugi.

Kontaktiral sem že Josipa oz. Kekkena, toda ta mesec mi še ni odgovoril, kar pa je predvsem moja krivda, saj sva se prvič pogovarjala že skoraj pred kakim letom, pa jaz takrat nisem pokazal dovolj resnosti oz. sem bil precej neodziven.

Za konec naj povem še tole, nikakor nimam čisto nič proti drugim pretepačinam, dopuščam možnost, da so celo dosti "boljše" od Mortal kombata, toda jaz najprej prišel v stik s slednjim, ki mu po mojem mnenju prav nič ne manjka in je še kako vreden igranja. Prepričan sem, da se bom v prihodnosti posvetil tudi vsaj street fighterju, ki si ga že lastim in ki je pač taka klasika, da brez nje skoraj ne gre.

Napisal bi lahko še marsikaj, pa tudi opravičujem se vam za morebitne napake oz. slab slog, trenutno se mi namreč že nekam mudi in mi zmanjkuje časa, tole temo pa sem enostavno moral spraviti skupaj :-).

Najbolj vas naprošam za vaš čimprejšnji odziv, zelo bi me veselilo, če bi k tej zamisli uspel pridobiti vsaj enega forumaša!!

Pa dobro igranje!

Svakih 60 sekunda, u Africi prođe jedna minuta.
08-15-2014 12:29 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
DirtyOldHand Offline
mid-low tier
***

Posts: 346
Joined: Apr 2009
Post: #2
RE: Že zelo dolgo se mi poraja želja (nisem prepričan, če je to pravi podforum)
Za kakšen občasen fajt bi že našel čas. Mogoče ti bo dolgčas ker igram samo en lik. icon_ihih
08-16-2014 08:23 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Immoral Wombat Offline
bottom tier
*

Posts: 12
Joined: Sep 2013
Post: #3
RE: Že zelo dolgo se mi poraja želja (nisem prepričan, če je to pravi podforum)
(08-16-2014 08:23 PM)DirtyOldHand Wrote:  Za kakšen občasen fajt bi že našel čas. Mogoče ti bo dolgčas ker igram samo en lik. icon_ihih
V bistvu bom zelo vesel vsakogar, pa če tudi boš ti edini, pa če tudi samo za občasen fajt.icon_smile Daj mi na PM nek svoj podatek kje te lahko kontaktiram prosim. Grem zdaj počasi spat, ker je že zgodnja ura.

Svakih 60 sekunda, u Africi prođe jedna minuta.
08-17-2014 03:38 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
tania33
Unregistered

 
Post: #4
RE: Že zelo dolgo se mi poraja želja (nisem prepričan, če je to pravi podforum)
its a nice forum
09-06-2014 08:38 AM
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us | Pretep main | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication