RE: Kostic Palace
Oprosti, ker sem ti vprašanje, ki je bilo mišljeno kot retorično zastavil tako, da te je napeljalo odgovarjati v tisto smer. Pač, tisti seznam bi moral jasno povedati, da za dobro sceno ne rabimo veliko ljudi, ki igra SF, temveč veliko ljudi, ki znajo igrati pretepačine. Potem pa sploh ni bistveno, katero točno se igra. Dva se lomita in tretji joina, se čez noč nekaj nauči in je. Ampak mi deluje, da partizani le ene serije tega ne bodo mogli nikoli dojeti, ker soizgubljeni v postranskih stvareh, kot so streami, pro touri, marketing in neke estetske preference in teorije, ki imajo smisla samo za "master race" argument, pri čemer nihče ne upošteva mehanik. In itak jih ne more, največkrat zato, ker ne pozna ničesar onkraj svoje igre, ki bi jo morali vsi igrati, da bi stvari delale. Primorci bolj anime? Ja, v letu 1990. Sploh pa, da pa SF ni anime, medtem ko nekaj drugega je, pa naj bo po videzu ali mehanikah, pa je za tiste, ki poznajo različne igre, tudi le joke.
Gremo zdaj iskati še socialno-kulturno-ekonomski razlog, zakaj sta edina dva dobra, aktivna, post 2014 igralca, rojena za tem, ko so animeji bili že globalna zadeva, v Ljubljani prešaltala iz SF na GG, nato na BB, vmes pa pickupala malo čez noč naučenega Tekkena and whatnot? Ker sem ju tam preusmeril jaz, ki hočem, da SF propade? Ne, le dober igralec sem, ki ustvari pravi izziv v temu, da me nekdo premaga. In znam pokazati, kaj je lepega in privlačnega v enem naslovu, folku pa sproti razlagam, kako se me premaga. No, tistim, ki so to pripravljeni razumeti. In zdaj sta ona dva podobno dobra in govorita o DBZ, kar bo verjetno potegnilo še ostale, vključno z mano, da ga poskusimo. Ni višjih razlogov. Sta dobra igralca, kar pri ostalih ustvari željo po temu, da se ju premaga. In tako se širi skupnost, ne pa z neko združenostjo pod navidezno skupno zastavo sožitja, ki pa v resnici fura tiho diktaturo folka, ki ne bo nikoli igralec pretepačin, saj ga to, kako bi se znašel v novem naslovu, sploh ne spodbudi ali zanima, ampak se raje, kot da bi poskusili kakšno novo igro, vrže v igre številk in politike s ciljem, da njegov naslov ima karseda veliko igralcev. Tudi, če je naslov slab in igralci slabi.
Streamov, denarja, zvezd in blišča ne manjka zato, ker nimamo dovolj igralcev Street Fighterja. Prej zato, ker nimamo dovolj dobrih igralcev pretepačin. Te pa se nabere tako, da se uspe videti preko imena ene franšize in površinske podobe ter prepoznati čiste gameplay elemente, ki nagradijo čiste skille in s tega razumeti, zakaj ljudem določene igre dogajajo in se premikati v to smer.
Friends don't let friends play online.
|