Post Reply 
Pretep 2.0
Author Message
Kekken Offline
broken
********

Posts: 7,086
Joined: Dec 2003
Post: #1
Pretep 2.0
Quote:Po skoraj tednu mukotrpnega žongliranja s podatkovnimi bazami, inštalacijami forumov, plugini in drugimi random PHP fajli lahko ponosno najavim, da je osnovna faza selitve Pretepa končana.
To pomeni, da lahko zdaj novi forum začnemo polno uporabljati, brez strahu, da bo jutri spet vse resetirano.
Seveda, morda bo še kakšna sprememba, ampak če gre po planu, ne bo več nekih groznih preobratov. Tako da post away!
No, kljub temu, da bi vse moralo biti pripravljeno za normalno uporabo, je veliko stvari je še nedodelanih.

---

1. Kot prvo, je baza sicer bila skoraj v celoti uspešno prenesena. Vsi uporabiki in velevečina prispevkov se je prenesla.
Žal pa smo pri tem izgubili vse U2Uje - to je osebna sporočila iz prejšnjega foruma. Načeloma ni tak biggie, ampak ker me je nedavno kar nekaj ljudi prosilo za povečanje omejitve, ker niso hoteli brisat sporočil sklepam, da ste nekateri bili kar navezani. Za vse te bom stari forum enkrat kasneje spet odprl, da dobite vsi možnost prebrati in rešiti, kar imate še tam shranjeno.


2. Posledica težave z osebnimi sporočili iz prejšnjega odstavka je, da so se v začetku tudi na tem forumu osebna sporočila še vedno štela kot prisotna, le da jih nismo mogli odpreti. Ker je po novem omejitev 200, je to preprečevalo prejemanje vsem, ki so jih prej imeli več. Zadevo sem moral pucati ročno v bazi. Mislim, da sem jo odpravil, a nisem povsem prepričan. Če vam nabiralnik še vedno prikazuje š tevilo sporočil iz prejšnjega foruma, uporabite ukaz "empty folders" ter zadevo ročno ščistite. Potem bi moralo pa zares delovati. Za test si pošljite sami eno sporočilo, pa boste videli, kaj pa kako.


3. Prva stran je zagotovo velika pridobitev novega Pretepa. Po zaslugi te in seveda dosti preprostejšega naslova domene, se sedaj zares lahko kličemo pretepaški portal, na katerega je vredno vabiti čimveč igralcev vseh kalibrov. Naval novic morda nekaterim starokopitnežem ne pomeni tako zelo veliko, a moderne smernice, ki so nenazadnje pokazatelj, da pretepaška scene po svetu vendarle lovi korak s časom, dajo na ažuren portal velik pomen.

No, za slednjega smo imeli velike plane, a ti žal še vedno niso do konca izpeljani. Kljub temu, da ju tema naredi vizuelno neločljiva, slonita prva stran in forum na dveh različnih platformah (zastonjski cms Wordpress in zastonjski forum myBB), ki ju zaenkrat narahlo povezuje le en dokaj nedodelan plugin (wordBB). Stvar se da zelo ojačati in pripeljati v polno funkcionalnost z enim drugim, ki pa mi ga do danes ni še uspelo pravilno ufurati.

To pomeni, da na novice žal ne morete še odgovarjati na sami strani novice (prvi strani). Sicer vam bo sistem povedal, da je dovolj, da si ustvarite Wordpress račun, pa bo kul. Ampak ne bo, ker smo te račune onemogočili. To pa zato, ker nočemo delati zmešnjave z več kot enim računam na Pretepu, poleg tega pa bi nastajala zmešnjava pri odgovorih in bi pripeljalo do forum polnega anonymous odgovorov in podobno.

Zaenkrat stvar deluje tako, da za vsako novico na prvi strani, v namenskem podforumu odpre robotski uporabnik "novica". Tam si lahko damo duška in odgovarjamo kot na vsako drugo stvar na forumu. Ker ta orenk povezovalni plugin še ne dela, je vse še malo nerodno, saj se takoj po objavi na prvi strani, na koncu novice ne nariše link za odgovor v forumu (Wordpress hoče login, a to smo rekli, da je no-no), dokler nekdo ne odgovori prvič.

Ampak ok, saj se nismo rodili včeraj in podforum "Novice s prve strani" je lepo viden. Poleg tega pa je na desnem robu prve strani del dolga pasica, ki našteva vse zadnje objave na forumu in v bistvu deluje tako, kot je v starih časih funkcija "today's posts". Tako da spet ni tako težko takoj odgovarjati, če le hočemo. Aja, Today's Posts so v tem forumu začuda slabo narejeni. Loadajo se dolgo, hkrati pa podvajajo teme, kar ni kul. Obstaja način, za jih popravit, a kot kasneje povem, rabim pomoč nekoga, ki prežvekuje PHP kodo. Zaenkrat je improviziran nek top 7 box, ki pa tudi je kar je. Skratka, prva stran je tista, ki ima še najbolj vseobsegajoči pregled - zadnjih 20 objav, pravilno brez ponavljajočih se threadov. Morda le še zmanjšam avatarje, a to bo še stvar igračkanja.

---

No, upam, da mi kmalu uspe ufurati tudi ta plugin in s tem poenotiti Wordpress in myBB, a do takrat se bomo morali znajti, kakor se bomo. Veliko je še drugih malih detajlov, ki bi jih šlo zlikati, a take stvari te obsedejo in potem samo še izgubljaš čas, namesto da daš prednost bistvenim. To pa je, da Pretep sedaj ponovno dela in da težko pričakuje nove debate in interakcije.

Preden končam, velik zahvala Dragonboyu in Cpatku, ki sta mi v tem tednu mučnega noobovskega štrikanja s čudnimi kodami, tabelami, bazami in ostalimi spletnem groznimi izrazi bila v neizmerno pomoč.

Za nadaljno troubleshootanje, pomoč in karkoli v zvezi s prenovo foruma ter delovanjem sistema, bomo imeli to temo:

http://pretep.si/forum/showthread.php?tid=1475


Duel two. Let's rock!

Ow fuck. Kakšno je to belo ozadje quotea!?!? Agh... Forum is braken.

No ja, kot vidite, veliko je še w.i.p. Ampak stvar je zalaufala in to je pomembno.

Dizajn in estetika se bodo sigurno še malo spreminjali skozi čas. Slikce so dobesedno v par minutah finiširane (bogi raztegnjeni gouken in random logo, izrezan s starega.. ki pa mi postaja kar kul.. ah, nostalgija) in tudi razpored objektov na prvi strani je še ves za videti. Zaenkrat sem nabacal meni najbolj všečne, a še veliko je finetunanja in sigurno bo še kaj kasneje.

Aja, preden kdo vpraša. Chatbox na prvi strani je kul, a zaenkrat neizvedljiv, ker še ni večkrat omenjene integracije baz dveh platform.

In ja, če je kak maher PHPja in ostale spletne crne magije, ki danes gradi strani, bi mi zelo sedlo nekaj popravkov za par stvari, ki bi jih stručko sigurno rešil apcap. Pa mogoče ga še za kaj ponucamo, nikoli ne veš. Tako da ja, web stručkoti, na plan.

Also, avatarji. Ja, majhni so. A prav ta velikost, 160x64 je legendarna SRK trademark. Pixel artisti iz časov, ko je to bilo aktualno, bodo gotovo imeli lepe spomine in podpirali to odločitev. Tudi 20kb zgleda malo, a zagotovim vam, da je umetnost pixel arta glih to, koliko lahko narediš z omejenimi sredstvi. Da ne omenjam, da bo veliko lepše, ko bo vse v standardnih dimenzijah in eni ne bodo imeli jumbo plakatov, drugi pa ne Avatar filma, pretvorjenega v animiran avatar za 5 mega. You know who you were.

Tako, to je to. Zdaj pa res dovolj. Boste še drugi kaj povedali.icon_biggrin

Friends don't let friends play online.
(This post was last modified: 05-20-2011 04:57 AM by Kekken.)
05-20-2011 02:36 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
ke_kit Offline
mid tier
****

Posts: 952
Joined: Dec 2003
Post: #2
RE: Pretep 2.0
Sem ti sicer že povedal, samo bom še tu, ker si taka akcija zasluži dodaten egoboost.

Carsko izvedena preobrazba! Props all the way z moje strani!
05-20-2011 06:03 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kekken Offline
broken
********

Posts: 7,086
Joined: Dec 2003
Post: #3
RE: Pretep 2.0
Thanks!
Zdaj rabim samo še kakega PHP majstra za par lepotnih popravkov in pa malo drkanja po myBB / WP forumih za ufuranje enotne login baze na prvi strani. Počasi bo.icon_smile

Friends don't let friends play online.
05-20-2011 07:33 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
floskelic Offline
low tier
**

Posts: 74
Joined: Feb 2009
Post: #4
RE: Pretep 2.0
Si zrihtal da se mucim z stelanjem avatarja, bravo.
Ok imam sliko brez da sem kaj tikal, verjetno je joseph vedel da sem nesposoben in mi jo je podvalil:D
(This post was last modified: 05-21-2011 01:15 AM by floskelic.)
05-21-2011 01:01 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
DrAg0nBoY Offline
mid-high tier
*****

Posts: 1,439
Joined: Oct 2005
Post: #5
RE: Pretep 2.0
Kul, kul. Looks nice. Moram priznat, da sem dolgo časa nazaj, sam gledal to temo za pretep, samo mi ni bila všečicon_biggrin.

No v glavnem, bi bilo kul, da se urihta par stvari, recimo embendanje yt filmčkov (kar je že bilo zrihtano, pa zdaj več niicon_tongue), uredit prvo stran (recimo linki Capcom, Namco in to, ker pri Capcom pokaže samo SSF4 in ne 3s in SF2), pa morda še ufuramo tapatalk za android telefone?

Drugače pa res kul, bo treba zdaj nek avatar najticon_biggrin.

I put an alarm clock next to my bed, so I can wake-up super. - JiBbo
05-21-2011 06:29 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kekken Offline
broken
********

Posts: 7,086
Joined: Dec 2003
Post: #6
RE: Pretep 2.0
Ja, nove kategorije se ustvari, pa potem vanje zlaga.

YT filmxki niso stvar foruma. Embed je delal, ker je bil v html, ki sem ga jaz dal na wordpress in je sel v form novice. In user "novica", ki uploada fajte je edin, ki lahko uporablja HTML. Drugi le forumsko kodo.

Tako da bo treba neko pravilno embed kodo najti, ce je, ce ne pa plugin. S pravo html kodo itak ze dela, ampak brez pa ne vem. Itak pa kot nekdo, ki browsa le z mobilne naprave, ki ni glih dvojederni monster, imam raje forumske linke, ki peljejo na video. icon_razzy

Tapatalk sliaim, da je dokaj krs. Morda je zdaj dober, ampak enkrat vem, da ga folk ni maral. Tako da plan za mobilne verzije vsekakor je, ampak sem slisal za boljse variante. Edino je malo tko tko, ker prva stran je wp in bi imela svoj plugin (ta slisim da je dober), forum pa svojega.

Friends don't let friends play online.
05-21-2011 09:37 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
DrAg0nBoY Offline
mid-high tier
*****

Posts: 1,439
Joined: Oct 2005
Post: #7
RE: Pretep 2.0
Mja ne vem, če bi bilo dobro nove kategorije naredit, ker je omejeno število gumbov gori. Sem pač eno preimenoval in vse ostalo kar spada noter dal, s tem da se vidi kam kaj sodi. Zdaj če si to sam mislil, potem tak kul.

No ni bilo nekaj časa nazaj želja možnosti embendanja YT filmčkov?icon_tongue Itak pa, ti telefon jih ne predvaja takoj, vsaj moj ne, pa ne šteka pa nič. Glede na to da imava enakega, je problem pomojem v tem, ker browser uporabljaš. Pa dobro, just a thought.

No za tapatalk sem nekje slišal samo, niti ne vem kak je program. Tako da če je slabo, pač ne bomo dajali gor tegaicon_smile.

edit: Also še nekaj glede prve strani, samo ti nimam kam drugam pisat. Bi bilo dobro, da se naredi nek poseben email za pretep, ne pa da dobivam jaz mejle, ko/če se kdo na novo prijavi na WPicon_biggrin.

I put an alarm clock next to my bed, so I can wake-up super. - JiBbo
(This post was last modified: 05-22-2011 12:36 PM by DrAg0nBoY.)
05-22-2011 12:27 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kekken Offline
broken
********

Posts: 7,086
Joined: Dec 2003
Post: #8
RE: Pretep 2.0
Quote:Mja ne vem, če bi bilo dobro nove kategorije naredit, ker je omejeno število gumbov gori. Sem pač eno preimenoval in vse ostalo kar spada noter dal, s tem da se vidi kam kaj sodi. Zdaj če si to sam mislil, potem tak kul.
No, saj ti že veš boljše, kako narest. V bistvu sem mislil bolj to, ja. Da se pač poenostavi in največje rinejma, druge priključi.

Quote:No ni bilo nekaj časa nazaj želja možnosti embendanja YT filmčkov?icon_tongue Itak pa, ti telefon jih ne predvaja takoj, vsaj moj ne, pa ne šteka pa nič. Glede na to da imava enakega, je problem pomojem v tem, ker browser uporabljaš. Pa dobro, just a thought.
Ne, saj embedanje je prav kul in na momente dosti boljše od suhoparnega linka. Recimo, da vsaj vidimo s prvim stillom, kaj se dogaja. Pa tudi za kake tutoriale je veliko veliko boljše.
Ta stvar z droidom je pa tko, da če klikneš na flash vsebino, da jo enejblaš, začne ful loadat, ker odpre hkrati vse na strani in potem še moraš najti točen gumb za "predvajat v youtubeu", da ti odpre namenski tubeplayer. ovrhu, ko zapreš video, se cela stran loada še enkrat in in potem moraš spet enejblat flash in spet vse na novo.. dolga je. Ampak je rešitev, da je volk sit in koza cela. Nekajkrat sem naredil, v uni novici ali dveh, ki sem ju postal. In to je, da emberdaš youtube filmček, nato pa še pod njega daš čisto običen tekst link do njega. Ni treba niti nekega napimpanega linka zganjat z opisom. Phone user bo lahko samo stisnil na link in bil direktno v nativnem tubeplayerju in že gledal in ko ga zapre, je direktno na strani. PCjaš bo imel luksuz embedanih muvijev. To je po moje nekaj, kar bi lahko novičkarji sprejeli kot standard, pa je.

Quote:No za tapatalk sem nekje slišal samo, niti ne vem kak je program. Tako da če je slabo, pač ne bomo dajali gor tegaicon_smile.
Itak. Saj, govorim na pamet. Parkrat sem sicer res uporabil tapatalk, ampak na dolgi rok sem za taiste forume šel nazaj na normalni phone browser. Vsaj sem imel vse funkcije tam, kjer sem vedel, da so. No, bomo videli. Saj se ne mudi preveč, po moje.

Quote:edit: Also še nekaj glede prve strani, samo ti nimam kam drugam pisat. Bi bilo dobro, da se naredi nek poseben email za pretep, ne pa da dobivam jaz mejle, ko/če se kdo na novo prijavi na WPicon_biggrin.
Ja, vsekakor. Moram to jaz poštelat na webhostu v control panelu (recimo webmaster@pretep.com), potem pa vse možne maile preusmerimo tam. Potem pa no, si jaz naredim en message rule na svojem gmail accountu pa še to dobivam randomly v nek folder in kot priden webmaster enkrat na sto let pregledam.

Friends don't let friends play online.
(This post was last modified: 05-22-2011 10:39 PM by Kekken.)
05-22-2011 10:38 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Fapko Offline
Administrator
*******

Posts: 1,583
Joined: Aug 2005
Post: #9
RE: Pretep 2.0
Hum, ok, not bad overall. Mogoče so mi barve malenkost ugly, sam drugač pa kr proper job. Zna bit, da sem se že kar navadil. Gumb 'today's posts' pa kar uspešno nadomesti gumb 'main', kjer prikazuje tam nekje 15 najnovejših postov.

Samo kaj pa, če greš za par tednov nekam, pa hočeš prebrat vse, kar je bilo tačas postanega? A potem si pa screwan? icon_love /ocd
05-23-2011 02:57 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kekken Offline
broken
********

Posts: 7,086
Joined: Dec 2003
Post: #10
RE: Pretep 2.0
Ce gres v Tadjikistan za tri leta, se vrnes, stisnes na funkcijo "New Posts" in ti bo pokazalo vse teme, ki so imele nove poste od casa, ko si se nazadnje logiral. Ali pac od casa, ko si te teme gledal.

Friends don't let friends play online.
05-23-2011 03:20 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Pretep na drugi strani Junior 1 297 01-10-2018 06:39 PM
Last Post: Kekken
  Društvo Pretep.si in vabilo na prvi zbor članov MisterM 18 9,793 01-15-2017 04:10 PM
Last Post: User
  Društvo Pretep.si - priložnostna dela MisterM 6 2,320 09-03-2016 01:55 AM
Last Post: MisterM

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us | Pretep main | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication