Pretep Forum
Steam akcije - Printable Version

+- Pretep Forum (http://pretep.si/forum)
+-- Forum: Pretep (/forum-189.html)
+--- Forum: Ostale videoigre (/forum-100.html)
+--- Thread: Steam akcije (/thread-2308.html)

Pages: 1 2 3 4


Steam akcije - 1muvwndr - 06-05-2014 05:18 PM

Injustice z vsemi dodatki je za 5€ naprodaj te dni. Če hoče kdo prav zapravljat denar...
Edit: Aja, pa MK Komplete edition za isto ceno.


RE: Steam akcije - TilenFree - 06-06-2014 11:40 AM

Te igre niso vredne niti,da si kvariš ratio na partisu lol


RE: Steam akcije - 1muvwndr - 06-06-2014 04:55 PM

Thread je mišljen za postat akcije, ki jih bi drugače kdo spregledal, ne pa za trollat, dissat in hejtat. Za to so že vsi drugi.
Some1 plz naj zbriše ta in prejšnji post...


RE: Steam akcije - TilenFree - 06-07-2014 01:24 PM

Se strinjam,thread je Ql. Ampak inđastis in MK res nista vredna omembe. ali pač icon_look


RE: Steam akcije - 1muvwndr - 06-07-2014 08:03 PM

Jih nisi igral, kako veš kake so. Po moje bi tebi še ble všeč.


RE: Steam akcije - TilenFree - 06-09-2014 11:52 PM

[Image: 1346839458-auto-dafuq-dafuq-did-i-just-r...jpeg.82686]


RE: Steam akcije - Junior - 06-18-2014 06:33 PM

Če že mamo "namensko" akcijsko poličko za PC stuff (ki se potem itak uporablja kot še ena random tema za random bedarije zganjat):

http://www.gog.com/

V sklopu Summer Sale akcij naslednjih 24 (oziroma še nekje 20 ur je ostalo) zastonj talajo Magrunnerja. Nisem nikoli še igral, sem pa že dostikrat okoli videval, gre pa za neko wannabe Portalščino. Pač, saj menda ni neki top tier špil, samo če že zastonj talajo...

Sicer pa zdaj ta Summer Sale že nekaj dni orenk čekiram, so čisto nori s temi flash sali dvournimi, samo je treba res potem ves čas dežurat. Se pa dobi tono hude robe čisto poceni (npr. ravno kupil Abe's Exoddus za 1.49 USD).

Od trenutnih bi sicer med drugim najbolj priporočal DROD 1+2+3. DROD serija je sicer klasika huda, ena najbolj ultimativnih in najbolj brutalno hardkorastih puzel, namenjena predanim hardkor puzelfanom. Res bolani masterpiece. Pa že recimo enko sem jaz preko sto ur pomoje zagonil, da sem celo obrnil (špili so res HUUUUUGE), tukaj pa prve tri dele talajo za nekaj dolarčkov.

----------

OK, ta je sicer za Pretep publiko bolj offtopic bila verjetno. Je pa direkt za vas Dustforce, by far THE ULTIMATIVNA najbolj brutalno hardkoristična platformerščina ever made. Kar se indie scene tiče, Super Meat Boy lahko samo cuza tiča Dustforcu. (Še naslednji dve uri 80% off, 1.99 USD).

Pač, težko je kaj reči pametnega o Dustforcu, tudi trailer in te fore ne dajo vedet, da gre za najbolj brutalen platformer ever made. Najlažje bi ga opisal kot single player GGXX, ker pravi gameplay (ko nekaj deset ali nekaj sto ur not zagonimo in že za silo znamo igrat) je res bolj podoben delanju kakih svinjskih GGXX kombotov, s tono just frejmov vsaki frejm, kot pa kakim običnim platformerjem.

Jaz sem nekaj mesecev nazaj to obdeloval, ko sem v enem Humbelčku nabavil. Pa je res nenormalno sick špil. Sem rabil ene 30 ur, da sem vseh 48 normal levelov SSjal (max rank). Potem pa s tem še brutalne tahude unlockamo, ko je pa res treba nekaj stotin ur verjetno not zagonit, da smo jih sposobni sfurat, potem sem pa raje nehal. Pač, ker moj setup (ležanje na posteljici, z lapitopijem na bušiju in žokanjem tipkovnice) to res ni to. Bi direkt rabil en orenk stick, ker, kot sem rekel, uno je res potem bolj podobno igranju GGXX kot pa platformerjem. Pa sam gameplay in liki so res taki, kot da bi jih direkt ven iz kakega GGXXa vzel, z odpuljenostjo in kompleksnostjo hendlanja vred.

Ta špil res uni tahudi fani igrajo na stotine ur, celo tisoče, pa še vedno je redkokdo izmed njih sploh sposoben najtežji level v igri sfurat.

Pač, res bi lahko o temu špilu na tone stuffa povedal, samo je že rahlo offtopic, pa potem bi že ven iz tahude akcije prišel.


Re: Steam akcije - Kekken - 06-18-2014 08:47 PM

Pogledal tube video na temo. Zgleda lep spinoff Mesofanta.

Kar me spomni, da se letos pride GG X'rd. Awsum! icon_rock


RE: Steam akcije - Junior - 06-18-2014 09:37 PM

No, zdaj je Dustforce že nazaj na 5 dolarčkov skočil (50% off). Drugače pa tukaj je DRM free verzija the way to go (npr. GOG ali Humble Bundle DRM free verzija, ki sem jo jaz fural), ker s Steamom nič ne pridobimo. Leaderboardsi so isti, najbolj je pa epic, ko ima špil na Steamu natančno en achievement, sfurat vse levele na SS. S tem da takrat, ko je bil friški, še ni bilo unih tanajbolj tasvinjskih bonus levelov, ki so jih dodali kasneje. Zato samo kakih 50 ur traja za ta achievement dobit, ne pa 500.

Za motivacijo še en random filmček, kako se najtežji level v špilu SSa (takrat je to bil rank 1, zdaj so dosti boljši časi že, dve leti kasneje). Aja, ta level je sicer nenormalno dolg, ostali so večinoma okoli 30 sekund do ene minute pri top tier playerjih, torej več kot 2x krajši.

Sicer se mi pa zdi, da je pred kratkim tudi na konzole prišel špil, samo ne vem, če so porte dobro uštimali.

Je pa zanimivo, ko pri reviewih eni na polno hvalijo top tier kontrole, drugi pa kritizirajo krepi kontrole in posledično švoh ocene talajo. Ja, kontrole so res take čudne in unique in se jih je treba navadit. Pač, kompleksna roba, okoli katerih je pa cel špil narejen in so res hudo narejene, ampak pač traja nekaj deset ali sto ur, da jih kolikor toliko zaobvladamo. Jaz recimo sem z veliko truda nekako uspel poownat vse normal levele na SS (nekje 1% folka mogoče je to uštimalo), pa še vedno sem totalni noob in sploh še nisem se začel učit tone super secret advanced tehnik, ki so pri bonus levelih bistvene za zaobvladat, če hočemo kaj naredit. Je pa res vsa fora v just frejmih, pa res orenk obvladovanju kontrol, ki so navidezno res krep, ko jih pa ownamo, pa praktično letimo lahko ves čas.

Aja, filmček:

Pa špil res nima veze z bilokakim drugim platformerjem, ima čisto unique gameplay. Pa prevsem res unique kontrole, ki zahtevajo tono truda in časa, da jih zaobvladamo. Ampak potem pa toliko bolj pokajo.

Še obrazložitev. Za SS rank moramo čisto vsaki drobec praheca popucat in hkrati vse to naredit v enem kombotu (kombo failamo, če crknemo - imamo sicer infinite lajfov s tono checkpointov na vsakem vogalu, to ni panike, samo ko je cel point v SSjanju, zato ni zdravo failat; ali pa če nekaj sekund nič ne spucamo).

Pa v luftu imamo en jump ALI en 5-way dash (levo, desno, dol ali diagonalno dol). Pa če kakega čuneka fentamo v luftu, dobimo dodaten dash ALI jump. Pa pač, dva tipa udarcev, light in heavy, vsak v štirih variantah, ki so orenk pomembni in izbira pravega udarca v pravem trenutku je ključna, če hočemo ne failat. Pa na vse to je nafilana tona just frejmov, pa samo premikanje po prostoru, tajmingi, izkoriščanje momentuma, super secret tehnike za pridobivanje hitrosti (da npr. dobimo dovolj momentuma za kake svinjske ovire sfurat ali pa pač hitrejši čas),...

Pač, filmček si poglejte. Kdor ni igral špila, sigurno ni tako impresivno, samo jaz, ko sem pa dal kar dosti ga skozi, me pa res vse mine, ko to vidim. Jaz sem se že na enih svinjsko težkih normal levelih orenk matral. Pa že tiste je recimo samo kakemu 1% folku ratalo jih SSat, medtem ko tahudi level pa je na lestvici nekje 30 folka z SS rankom (od nekje 100+ sfuranih), če se prav spomnim (na prvi tutorial stopnji je okoli 150k folka na lestvici, za primerjavo).

Tako da, ja, vam res priporočam Dustforce, bo dober trening za tanovi GGXX.

(Aja, pa normal leveli imajo bolj orenk grafiko, samo ti super secret dodatni bonus leveli (in tutorial level) imajo taki bolj VR look.)


RE: Steam akcije - 1muvwndr - 06-18-2014 10:38 PM

Đuni, si že kaj probal Rogue Legacy? Dober koncept po moje.